Engellilerin Diktiği Elbiseler Avrupa’ya İhraç Edilmeye Başladı
Yazıyı Sosyal Medyada Paylaş
Engellilerin Diktiği Elbiseler Avrupa’ya İhraç Edilmeye Başladı
Kocaeli’nde Engelli İstihdamı İçin Birkaç Kuruluşla Ortaklaşa Kurulan Bizimköy Engelli Üretim Merkezi…
Kocaeli’nde engelli istihdamı için birkaç kuruluşla ortaklaşa kurulan Bizimköy Engelli Üretim Merkezi, kaliteli ürünleriyle Avrupa pazarlarına girmeyi başardı.
Engellilerin diktiği elbiseler artık Avrupa ülkelerine ihraç ediliyor.
Engelli vatandaşlara istihdam sağlamak amacıyla Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin Kocaeli Valiliği, Kocaeli Sanayi Odası, Kocaeli Üniversitesi, Türk Anneler Derneği, İstanbul Milletlerarası Lions Kulübü Derneği işbirliği ile 2005 yılında kurduğu Bizimköy Engelli Üretim Merkezi, 2006 yılından bu yana aktif olarak üretim yapıyor.
Sanayide istihdamı mümkün olmayan engellilerin üretime katkıda bulunması için kurulan Bizimköy Üretim Merkezi, İzmit Akmeşe yolu Karaabdulbaki Köyü’ndeki 72 dönüm alan üzerinde yer alıyor. Merkezde çalışan 56 engelli vatandaş üretmenin, başarmanın ve kazanmanın mutluluğunu yaşıyor.
80 TON MANTAR
Altı aylık eğitimden geçen engelliler başarılı oldukları bölümlerde üretim yapıyor. Tesiste konfeksiyon, mantar, seracılık, tavşan yetiştirme, fason iş bölümü, mozaik, açık arazi meyve ve sebze yetiştiriciliği ve arıcılık gibi bölümlerde üretim yapılıyor. Yıllık 80 ton mantar üretiminin gerçekleştiği tesiste çiçek yetiştiriciliği ve organik tarım da yapılıyor. 20 dönüm arazide ceviz, 5 dönüm arazide de elma üretimi gerçekleştiriliyor.
Yedi ayrı dalda ürün ortaya koyan merkez, kaliteli üretimiyle yurtdışı pazarında da yerini almaya başladı. İş elbisesi üretimi ile başlayan konfeksiyon bölümü şimdilerde özel bir firmaya fason iş yapıyor. Engellilerin diktikleri kaliteli elbiseler yurtdışına ihraç ediliyor. Yılda 200 bin elbise Avrupa’dan dağıtılarak tüm dünyada satışa sunuluyor.
Bizimköy Üretim Merkezi Genel Müdürü Hüsnü Bayraktar, yurt dışından aldıkları teklifleri değerlendirerek ihracata başladıklarını söyledi.
Konfeksiyon ürünlerinin kaliteli olduğunu dile getiren Bayraktar, “Ürünlerimiz kaliteli olmasının yanında cazip fiyatlara satılıyor. Bu yüzden ihracat için talepler geldi. Engellilerimizin ürettiği elbiseleri tüm dünya giyiyor.” dedi.