Görmeyen gözleriyle, mozaiklere hayat verecekler
Yazıyı Sosyal Medyada Paylaş
Görmeyen gözleriyle, mozaiklere hayat verecekler
Görmeyenler Kültür ve Birleşme Derneği (GÖRBİR) Gaziantep Şubesi üyesi 5 görme engelli, Gaziantep Büyükşehir…
Görmeyenler Kültür ve Birleşme Derneği (GÖRBİR) Gaziantep Şubesi üyesi 5 görme engelli, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Akınal Gençlik ve Rehabilitasyon Merkezinde aldıkları kursla mozaik yapmayı öğreniyor. 3 ay sürecek kurs sonucunda engellilerin eserleri satışa sunulacak ve elde edilen gelir engellilere verilecek.
GÖRBİR Gaziantep Şube Başkanı Mehmet Aysel, her zaman engellileri geliştirecek, onlara meslek kazandıracak projeler üretmeye çalıştıklarını söyledi.
Engellilerin katıldıkları kurslarla meslek edindiklerini, kendilerine olan güvenlerinin arttığını ve aile bütçelerine katkıda bulunduklarını ifade eden Aysel, “Görme engellilerimiz mozaik de yapabiliyorlar. Bu kurs bunun kanıtı. Daha önce de ‘Üreten Eller’ projesi kapsamında engellilerimiz sabundan çiçek yapıyordu. Arkadaşlarımızın 3 ay sonunda başarılı olacağına inanıyoruz. Gözlerimiz görmese de ellerimiz görüyor. Engelliler için yeni projeler üretmeye devam edeceğiz. Yeter ki, engelli kardeşlerimiz öz güvenlerini kazansın” diye konuştu.
SANATTA ENGEL YOK
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Muhtar Akyol da engellilere meslek kazandırmaya yönelik projeleri her zaman desteklediklerini, yapılan çalışmaların üretmek ve başarmak isteyenlerin önünde hiçbir engel olmadığını ortaya koyduğunu belirtti.
5 kursiyerin katıldığı eğitim sonunda sergi açacaklarını ifade eden Akyol, engellilerin yaptığı eserlerin satışından elde edilecek gelirin engellilere verileceğini ifade etti.
Eğitimci Fatoş Kaplan da kursla, engellerin aşılabileceğini, sanatta engel olmayacağını göstermek istediklerini, görme engelli kursiyerlerin mozaik yapımında başarılı olduğunu bildirdi. Kaplan, birebir çalıştıkları için kursiyer sayısını az tuttuklarını kaydetti.
Görme engelli kursiyer Doğan Serindağ, kursa ilk başladığında zorlandığını, ancak şimdi mozaik yapmanın eğlenceli hale geldiğini belirterek, “Yaptığımız işten çok mutluyuz. El becerimizle yapıyoruz. Gözümüz görmese de kalbimiz görüyor, elimizle hissederek yapıyoruz” dedi.
Ayşegül İzol da mozaik yapmayı yeni öğrendiğini, ancak çok sevdiğini, ileride bu işi meslek olarak yapabileceğini kaydetti.