ÖMSS Başvurularında Dikkat Edilecek Hususlar

Yazıyı Sosyal Medyada Paylaş

Özürlü ve Yaşlı HizmetleriGenel Müdürü Dr. Aylin Çiftçi’den, Özürlü Memur Seçme Sınavı’na gireceklere tavsiye geldi.

Özürlü ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürü Dr. Aylin Çiftçi, Özürlü Memur Seçme Sınavı’na (ÖMSS) gireceklere gerekli tüm kolaylıkların sağlanacağını, soruların özürlü gruplarına göre belirleneceğini bildirdi.

Çiftçi, yaptığı açıklamada,başvurularda dikkat edilmesi gereken konularla ilgili bilgi verdi.

29 Nisan’da 81 ilde yapılacak ÖMSS için başvuruların 20 Şubat-2 Mart tarihleri arasında alınacağını hatırlattan Çiftçi, engelli vatandaşlardan sınavla ilgili çok fazla soru geldiğini belirterek, ”Telefonlarımız kilitleniyor” dedi.

Sınav kılavuzunun ÖSYM’nin internet sitesinde yayımlandığı anlatan Çiftçi, adaylardan kılavuzu dikkatli incelemelerini istedi. ”Sınavda, görme, işitme, zihinsel ve genel engelli grubu olmak 4 grup olacağını” ifade eden Çiftçi, şöyle devam etti:

”Görmenin içinde az görenler veya daha az görenlere göre sorular farklı puntolarda sunulacak. Hiç görmüyorsa şekilli soru olmayacak. Tabii tüm sorulariçerik olarak aynı olacak. Yine engelli hiç görmüyorsa refakatçi veya okuyucu isteyebilecek. Bunlar kişinin beyanı doğrultusunda ÖSYM tarafından temin edilecek.”

BAŞVURULARDA DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR

Çiftçi, ”Sınav için iki başvuru olacak. İlki ön kabul dediğimiz il müdürlüklerimize yapılacak başvuru. İkincisi de ÖSYM’ye yapılacak ve sınav giriş belgesinin de alınacağı başvuru” diye konuştu.

İl müdürlüklerine yapılacak başvurularda engellinin lise diploması ile özürlülük raporuna bakacaklarını ifade eden Çiftçi, şunları kaydetti:

”Rapor mutlaka özürlülük raporu olmalı ve iş göremezlik durumu yüzde 40 ve üzeri olmalı. Bir de özürlülüğün sürekliliği durumu var. Rapor sürekli değilse ve rapor süresi sınav tarihini kapsıyorsa yine sınava girebilirler. Raporda mutlaka ‘aslı gibidir’ kaşesi bulunmalı. Buna çok dikkat edilmeli. Uzmanlarımızca burada bir de özürlü grupları için hazırlanan soru formlarının kişiye uygunluğunabakılacak. Burada rapor da dikkate alınarak, adayla birlikte uygunluğa karar verilecek. Aday, bu soru formunun kendisine uygunluğuna dair imza atarak, kendisine uygulanabileceğini kabul edecek.

”KİME, NASIL SORU?

İşitme engelli okulundan mezun olanlar için daha sade sorular hazırlanacağını vurgulayan Çiftçi, elini kullanamayan bedensel engelliler için ”yazıcı” görevlendirileceğini söyledi. Çiftçi, ”Psikiyatrik tanılı engellilere genel soru formu verilecek. Eğer isterse yalnız başlarına sınava girebilecekler. Genel engelli ise yazıcı, okuyucu desteği isteyebilecek” diye konuştu.

Çiftçi, önceliklerinin kamudaki boş 29 bin kadronun doğru şekilde doldurulması olduğunu kaydederek, ”Biz bu sınavda maksimum kolaylığı uygulayacağız. Sınava çok yoğun başvuru bekliyoruz” dedi.

Özürlü Memur Seçme Sınavı (ÖMSS) için başvurular, 20 Şubat-2 Mart tarihleri arasında alınacak. Kura ile atanacak ilkokul mezunları ise 14-25 Mayıs tarihleri arasında başvuru yapacak.

ÖMSS, 29 Nisan’da 81 il merkezinde saat 10.00’da başlayacak ve tek oturumda yapılacak.

AA

Bizi Destekleyenler: evden eve nakliyat
Konya Haber